31 Ağustos 2011 Çarşamba

CİPSLİ TAVUK

malzemeler:
1 büyük paket patates cipsi (lays)
1 kg ızgaralık tavuk göğsü
50gr tereyağ
pul biber, karabiber

marine için:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, baharat

tavuklar birkaç saat yoğurtlu sosta bekletilir. sostan çıkarılıp yıkanan tavuklara eritilmiş tereyağ sürülüp, iyice yoğrulmak suretiyle ezilmiş patates cipsine bulanır ve 200 derece fırında bir saat kadar pişirilir. dışı çıtır çıtır içi pamuk gibi bir kızarmış tavuk elde edilir. misss.... afiyet olsun :)

Çİ BÖREK

malzemeler:
4 su bardağı un 
2 yemek kaşığı yoğurt 
1 adet yumurta 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı sirke
tuz
harcı için:
200gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet küçük boy domates
yarım çay bardağı su
tuz, karabiber


eskişehirin meşhur çi böreği burada :)
malzemeler karıştırılıp ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edilir. incecik doğranan soğanlarla karıştırılan kıymaya rendelenmiş domates eklenip biraz da su, tuz ve karabiber katılarak bir kenara alınır. hamurdan yapılan ceviz büyüklüğündeki bezeler yarım saat kadar üzerine bir bez örtülerek dinlendirilir. unlanmış bir zeminde 20cm kadar açılan hamurların yarısına biraz kıyma harcından sürülüp poğaça gibi kapatılarak kenarları kesilir. iyice kızdırılan bol sıvıyağda önlü arkalı kızartılarak sıcak servis yapılır. afiyet olsun :)

ŞEFTALİLİ ETİMEK TATLISI

malzemeler:
1 paket etimek
2 su bardağı şeftali suyu

kreması için:
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
2 yemek kaşığı labne
damlasakızı

üzerine:
4 adet şeftali
1 su bardağı şeker
etimekler borcama dizilip şeftalisuyu ile ıslatılır. krema pişirilip labnesi eklenerek iyice karıştırılır ve sıcakken etimeklerin üzerine dökülüp soğuması beklenir. yatay kesilip çekirdekleri çıkarılan şeftaliler bir tavaya dizilir ve üzerlerine şeker dökülerek pişirilmeye bırakılır. şekerler iyice karamelize olduktan sonra soğuyan kremanın üzerine alınarak servis yapılır. afiyet olsun :)

ŞEKERPARE

malzemeler:
250 gr yumuşak tereyağ
2 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
kabartma tozu, un

şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su

tüm malzemeler karıştırılıp hamur bezelere ayrılır ve istenildiği gibi şekil verilir. dilenirse üzerine bütün fındık batırılabilir. 180 derecede pişirilen şekerpareler fırından çıkarılıp ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerlerine soğuk şerbet dökülür. afiyet olsun :)