3 Nisan 2013 Çarşamba

DEREOTLU POĞAÇA


malzemeler:
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
100gr yumuşak tereyağı
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar)
içine beyaz peynir, kaşar

Tüm hamur malzemesini karışırıp, yoğurarak oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üstünü örterek, ılık bir ortamda 1 saat mayalanarak kabarmasını sağlayoruz. Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde açıp içine bir miktar peynir koyduktan sonra, dilediğiniz şekilde kapatıyoruz. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üstlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder