malzemeler:
1 şişe madensuyu
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
un, tuz
250 gr yumuşak margarin / tereyağ
iç harcı:
beyaz peynir
maydanaoz
üzerine yumurta sarısı
margarin haricindeki malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur. elde edilen hamur 5 eşit parçaya bölünür. margarin de aynı şekilde beşe bölünüp, merdane ile 20-25cm genişliğinde açılan hamurların üzerine sürülür ve kenarları içine alınarak kare elde edene kadar katlanır. tüm hamurlar aynı şekilde katlanıp üzeri örtülerek yarım saat kadar buzlukta bekletilir. buzluktan çıkarılan hamurlar tekrar merdaneyle açılıp bu sefer yağlanmadan yine aynı şekilde katlanıp tekrar yarım saat bekletilmek üzere buzluğa koyulur. son olarak buzluktan çıkarılıp eski boyutlarına gelecek kadar (25 cmlik kare) merdane yardımıyla açılan hamur dörde bölünür. iç harcı koyulup kare bohça yapılır. isterseniz bu şekilde poşetleyip buzlukta dilediğiniz kadar bekletebilir, isterseniz hemen 180 derece fırında üzerine yumurta sarısı sürerek pişirip servis yapabilirsiniz. afiyet olsun :)
bunu mutlaka deneyecem canım.çok güzel olmuş.kıyı kıyır.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMIMM NEFİS BİR BÖREK OLMUŞ,MİLFÖY BÖREĞİ GİBİ ELLERİNİZE SAĞLIK..CANIM SEVGİLER.
YanıtlaSil