malzemeler:
1/2 kg. ıspanak
1 adet kuru soğan
Tuz, sıvıyağ
közlenmiş kırmızı biber
2 diş sarmısak
köftesi için:
1 su bardağı köftelik bulgur
1/2 su bardağı un
Tuz, pulbiber, karabiber
Köftenin kıvamına göre sıcak su
üzerine sarımsaklı yoğurt, salçalı-biberli sıvıyağ
soğanlar ince ince doğranarak sarımsaklarla birlikte sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur. üzerine ince doğranmış ıspanaklar eklenerek kavrulmaya devam edilir. kavurma işlemi bitince doğranmış kırmızı biberler eklenip ocaktan alınır.
köftelik bulguru yıkanıp suyu süzülür. Üzerine un, tuz ve baharatlar eklenir. Ele yapışmayacak sert köfteler elde edecek şekilde sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Yoğurduğunuz bulgur hamurundan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp parmağınızla ortalarına bastırarak yassı köfteler yapılır.
Bir tenecerede su kaynatılır ve köfteler kaynayan suya atılır. 5 dakika kadar haşlayıp kevgir yardımıyla bir tabağa çıkarıp soğuması beklenir. servis tabağına ıspanaklar yayılır, üzerlerine bulgur köfteleri koyulur.
Bir kasede yoğurt ve dövülmiüş sarımsak karıştırılıp köftelerin üzerine dökülür. üzerlerine de kızdırılmış salçalı yağ gezdirerek servis yapılır. afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder