21 Mart 2016 Pazartesi

ÇÖREKOTLU MİNİK TUZLULAR


malzemeler:
125gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ (fındıkyağı kullanıyorum)
yarım kahve fincanı sirke
1 yumurtanın akı içine sarısı üzerine
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı mahlep
yarım çay bardağı çörekotu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

tüm malzemeleri sırasıyla ekleyerek karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. parmak ucu kadar minik minik yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında altları pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. ister salataların yanında garnitür olarak isterseniz de çayın yanında tüketebileceğiniz şahane tuzlu minikleriniz servise hazırdır. afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder