11 Haziran 2011 Cumartesi

KITIR KADAYIFLI MUHALLEBİ

malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağ
250 gr kuru kadayıf
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı öğütülmüş fındık

muhallebisi için:
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
5 su bardağı süt
1 paket kremşanti ya da çiğ krema
istenirse damla sakızı da eklenebilir
son zamanlarda en sık yaptığımız tatlılar arasında bir numarada bu tatlı var :) kıtır kıtır kızartılmış kadayıfların mis gibi damla sakızı kokan muhallebi ile birleşiminin oluşturduğu lezzete inanamayacaksınız. yaz / kış sizin de vazgeçilmeziniz olacak bana inanın ;)

kadayıflar tereyağı ile kavrularak iyice kızartılır. altı kapandıktan 3-4 dakika sonra şeker koyulup harmanlanan kadayıflara en son fındık da ilave edilip iyice karıştırılıp soğumaya bırakılır.
muhallebisi de kremşanti haricindeki tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir. piştikten sonra 10 dakika kadar kremşanti ya da çiğ krema ile çırpılır ve soğumaya bırakılır. kadayıfların kıtırlığını kaybetmemesi için muhallebinin tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra borcamın altına kadayıfların çoğu serilip üzerine muhallebisi dökülüp kalan kadayıflar ve arzuya göre yeşil fıstıkla süslenerek servis edilir. afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder