16 Haziran 2011 Perşembe

NOHUT KAVURMA

malzemeler:
4 adet orta boy kuru soğan
5 adet sivri biber
500 gr nohut
3 adet orta boy kırmızı biber (ya da 5-6 adet közlenmiş biber)
1 yemek kaşığı biber salçası
kimyon, karabiber, tuz
1 büyük çay bardağı sıvıyağ
nohutlar haşlanıp süzülür (önceden haşlayıp buzluğa da koyabilirsiniz). tencereye sırasıyla sıvıyağ, piyazlık kıyılmış soğanlar ve ince doğranmış biberler atılıp iyice kavrulur. biber salçası da koyulduktan sonra nohutlar eklenip baharatlarla karıştırılır. kapağı kapalı tencerede buharıyla birlikte harmanlanan nohutlar servise hazırdır. afiyet olsun :)

not: kırmızı biberler közlenmiş olarak kullanılacaksa en son, nohutlar da piştikten sonra eklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder