1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
50 gr tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz
alabildiği kadar un
kreması için:
5 yemek kaşığı (dolu dolu) pirinç unu
1 litre süt
1 su bardağı şeker
vanilya
sosu için:
100 gr margarin 50 gr tereyağ ve üç yemek kaşığı sıvıyağ yufkaların arasına ve üzerine sürmek için eritilir.
oldukça yumuşak bir hamur yoğrularak 16 bezeye ayrılır. nişasta ile incecik baklava yufkaları açılır. tepsiye yayılan yufkalar 3 katta bir yağlanır.8 kat yufkadan sonra kreması yayılır ve kalan yufkalar da yağlanarak tepsiye dizilir. en üst katı da serilince dilimlenip yağlanarak 180 derece fırında kızartılır. fırından çıkarılınca ilk sıcaklığı geçtiğinde üzerine pudra şekeri serperek servis yapılır. afiyet olsun :)
Harika görünüyor, hiç tatmadığım bir lezzet, en kısa zamanda deneyeceğim inş...Elinize sağlık...
YanıtlaSilKeşke tepsinizin resmininide koysaydınız. Ölçüsü nedir acaba tepsinin?
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor.Deneyeceğim..
klasik fırın tepsisi.. ankastre değil normal fırın.. parmaklarınızı yemeyin :)
YanıtlaSil