malzemeler:
125 gr. tereyağ
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
2 paket sade petibör bisküvi
1 su bardağı ceviz
2 çorba kaşığı kakao
ganaj için:
100 gr. krema
100 gr. bitter çikolata
süslemek için:
fıstık
Derin bir tencerede tereyağ ve şekeri eritin. Sütü, kakaoyu ve iri
parçalara bölünmüş cevizi, ekleyip, karıştırın. Bisküvileri büyük
parçalara bölün. Ben evdeki cicibebe ve finger bisküvileri kullandım kendinizi petibörle şartlandırmayın ;) Karışıma ekleyip, yavaşça karıştırın. Karışımı streç
flim serili bir kalıba dökün. 2-3 saat buzlukta bekletin. Servis
tabağına ters çevirerek alın. ayrı bir tencereye kremayı alın.
Kısık ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Parçalara
bölünmüş çikolatayı içine atıp, karıştırak erimesini sağlayın. Oda
sıcaklığına gelince pastanın üzerine dökün. Fıstık ile süsleyin. Fotoğrafta rengi çok açık çıkmış ama biraz daha koyu bir rengi var görüntü yanıltmasın. Afiyet olsun :)
MMımm..nefis olur..favori pastalarımdan biri...ellerinize sağlık..resimmde süperr..
YanıtlaSil