25 Nisan 2014 Cuma

TAHİN SUSAM KREMALI KEK

malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 çay bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı su
2 su bardağı un
vanilya
kavartma tozu

üzeri için:
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı tahin
1/2 su bardağı susam
1/2 su bardağı ceviz

malzemeleri sırasıyla karıştırıp keki fırına veriyoruz. bu sırada susam ve cevizleri yapışmaz bir tavada kendi yağıyla kavurup iyice soğumaya bırakıyoruz. keki fırından çıkarmaya yakın üzerinin tahin sosunu hazırlıyoruz. bunun için pudra şekeri eriyene kadar tahin ile birlikte pişirip, fırından çıkıp 1-2 dakika kadar dinlenmiş kekin üzerine sıcak sıcak döküyoruz. en üstüne de soğumuş susam-ceviz karışımını yayıyoruz. muhteşem kokulu kekimiz iyice dinlenip soğuduğunda servise hazır olacaktır. afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. Merhaba kac derecede pisirdiginizi ogrenebilirmiyim�� birde borcamdami yapiyorsunuz buyuklugu hakkinda bilgi verirseniz cok sevinirim ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 200 derecede pişiriyoruz aynur hanım. ben bunun için kenarı tırtıklı olan büyük dikdörtgen borcamı kullandım. tabiki farklı fırın kaplarında da yapılabilir. teşekkürler :)

      Sil