4 Eylül 2014 Perşembe

MUZLU KEK

malzemeler:
125 g tereyağı
3 adet büyük boy muz, tercihen olgunlaşmış
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
2 adet büyük boy yumurta
vanilya
1 + 3/4 su bardağı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı tuz

cafe fernandonun muzlu kekini sevgili meldanın blogunda görüp denedim ve sonuç gerçekten çok başarılı oldu..
Fırın önceden 180 derecede ısıtılır. Kek kalıbı biraz tereyağ ile yağlanıp içine biraz un serpilir. Kalıp sallanarak unun kalıbın her tarafına bulaşması sağlanır. Unun fazlası, kalıp ters çevrilip üstten vurularak dökülür.
Tereyağ orta ateşte eritilip oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
Soyulan muzlar, şeker, Hindistan cevizi, yumurta ve vanilya karıştırılıp, el blendırıyla koyu bir çorba kıvamına getirilir.
Tereyağ da bu karışıma ilave edilip blendırla karışması sağlanır.
Un, kabartma tozu, karbonat ve tuz ayrı bir yerde karıştırılıp önceki muzlu karışımın üzerine elenir. Bir spatula yardımıyla, un parçaları kaybolana dek karıştırılır.
Kekin harcı kalıba dökülüp üzeri düzlenerek fırının orta katında bir saat kadar pişirilir.
Pişen kek yarım saat kadar kalıpta soğutulduktan sonra kalıptan çıkarılarak servis edilir. afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder