malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
200gr tereyağ
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı tahin
1 paket instant maya
8 su bardağı un
üzeri için
susam, sulandırılmış pekmez
süt, su, tereyağ ve sıvıyağı sos tenceresinde hafifce ısıtıp tereyağın yumuşamasını sağlıyoruz. hamur yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. üzerini kapatarak ortalama bir saat mayalanmasını sağlıyoruz. (bir gece önceden yoğurup yarım saat bekleterek buzdolabına kaldırabilir sabah taze taze şekil verip pişirebilirsiniz.) hamurdan bezeler alıp uzun şeritler haline getirerek burgu şeklinde yapıp simit formuna sokuyoruz. sulandırılmış pekmeze ve susama batırılan hamurları fırın tepsisine dizip fırına gönderiyoruz. misss gibi tahin kokulu üzeri çıtır içi lokum kıvamında simitlerimiz servise hazırdır. afiyet olsun :)
cheflezizin bu muhteşem simidini tadıp da hayran kalmayan tarifini istemeyenle henüz karşılaşılmamıştır :)
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı tahin
1 paket instant maya (10 gr.)
8 su bardağı
un (ortalama)
Üzeri için susam
Pekmez su karışımı
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı tahin
1 paket instant maya (10 gr.)
8 su bardağı
un (ortalama)
Üzeri için susam
Pekmez su karışımı
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı tahin
1 paket instant maya (10 gr.)
8 su bardağı
un (ortalama)
Üzeri için susam
Pekmez su karışımı
Yapılışı:
Süt, su, tereyağı ve sıvıyağı tencereye alın kısık
ateşte 1-2 dakika ısıtın (çok az ısıtın, tereyağı içinde erimesin yumuşaması
yeterli) hemen ocaktan alın.
Hamur yoğurma kabına bütün malzemeyi alın, sadece
unun hepsini koymayın, 7 su bardağı
koyun, kalanını yoğurdukça azar azar ekleyin.(8 bardak unu eklediğiniz halde hala toparlanmadıysa biraz daha eklersiniz)
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak, üzerini
kapatın ortalama 1 saat mayalanmaya bırakın.
Hamuru
gece yatmadan yoğurup yarım saat oda
sıcaklığında bekletip buzdolabına koyabilirsiniz, sabah taze taze pişirirsiniz
bu şekilde de kolaylık oluyor,lezzeti de güzel oluyor.
Hamurdan bezeler alın istediğiniz büyüklükte simit
şekli verin, önce pekmez su karışımına batırın sonra susama bulayın, yağlı
kağıt serili fırın tepsisine dizin önceden ısıtılmış 200 derece fırında
pişirin.
Bu malzemeden benim yaptığım büyüklükte 15 adet
simit çıkıyor, 2 tepsi..
Tepsileri birer birer pişirin, aynı anda pişince
orantılı pişmeyebiliyor.
- See more at: http://chefleziz.blogspot.com.tr/2013/12/simit.html#sthash.m9mDjPBm.dpuf
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı tahin
1 paket instant maya (10 gr.)
8 su bardağı
un (ortalama)
Üzeri için susam
Pekmez su karışımı
Yapılışı:
Süt, su, tereyağı ve sıvıyağı tencereye alın kısık
ateşte 1-2 dakika ısıtın (çok az ısıtın, tereyağı içinde erimesin yumuşaması
yeterli) hemen ocaktan alın.
Hamur yoğurma kabına bütün malzemeyi alın, sadece
unun hepsini koymayın, 7 su bardağı
koyun, kalanını yoğurdukça azar azar ekleyin.(8 bardak unu eklediğiniz halde hala toparlanmadıysa biraz daha eklersiniz)
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak, üzerini
kapatın ortalama 1 saat mayalanmaya bırakın.
Hamuru
gece yatmadan yoğurup yarım saat oda
sıcaklığında bekletip buzdolabına koyabilirsiniz, sabah taze taze pişirirsiniz
bu şekilde de kolaylık oluyor,lezzeti de güzel oluyor.
Hamurdan bezeler alın istediğiniz büyüklükte simit
şekli verin, önce pekmez su karışımına batırın sonra susama bulayın, yağlı
kağıt serili fırın tepsisine dizin önceden ısıtılmış 200 derece fırında
pişirin.
Bu malzemeden benim yaptığım büyüklükte 15 adet
simit çıkıyor, 2 tepsi..
Tepsileri birer birer pişirin, aynı anda pişince
orantılı pişmeyebiliyor.
Bu
muhteşem simitlerin tiryakisi olacaksınız, yapacaklara kolay gelsin afiyetler
olsun efendim…
- See more at: http://chefleziz.blogspot.com.tr/2013/12/simit.html#sthash.m9mDjPBm.dpuf
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı tahin
1 paket instant maya (10 gr.)
8 su bardağı
un (ortalama)
Üzeri için susam
Pekmez su karışımı
Yapılışı:
Süt, su, tereyağı ve sıvıyağı tencereye alın kısık
ateşte 1-2 dakika ısıtın (çok az ısıtın, tereyağı içinde erimesin yumuşaması
yeterli) hemen ocaktan alın.
Hamur yoğurma kabına bütün malzemeyi alın, sadece
unun hepsini koymayın, 7 su bardağı
koyun, kalanını yoğurdukça azar azar ekleyin.(8 bardak unu eklediğiniz halde hala toparlanmadıysa biraz daha eklersiniz)
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak, üzerini
kapatın ortalama 1 saat mayalanmaya bırakın.
Hamuru
gece yatmadan yoğurup yarım saat oda
sıcaklığında bekletip buzdolabına koyabilirsiniz, sabah taze taze pişirirsiniz
bu şekilde de kolaylık oluyor,lezzeti de güzel oluyor.
Hamurdan bezeler alın istediğiniz büyüklükte simit
şekli verin, önce pekmez su karışımına batırın sonra susama bulayın, yağlı
kağıt serili fırın tepsisine dizin önceden ısıtılmış 200 derece fırında
pişirin.
Bu malzemeden benim yaptığım büyüklükte 15 adet
simit çıkıyor, 2 tepsi..
Tepsileri birer birer pişirin, aynı anda pişince
orantılı pişmeyebiliyor.
Bu
muhteşem simitlerin tiryakisi olacaksınız, yapacaklara kolay gelsin afiyetler
olsun efendim…
- See more at: http://chefleziz.blogspot.com.tr/2013/12/simit.html#sthash.m9mDjPBm.dpuf
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder