8 Ekim 2014 Çarşamba

MİDYE BAKLAVASI




malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı buğday nişastası
3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket instant maya
1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz 
Arasına serpmek için: Buğday nişastası
Üzeri için: 150 gr. eritilmiş tereyağı 
İçi için: Ceviz
Şerbeti için: 3 su bardağı şeker
                   2.5 su bardağı su
                   Çeyrek limon suyu
                   Bir fiske tuz

 Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyor; Un, nişasta ve mayayı da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 10 eşit bezeye ayırıp onbeş dakika kadar dinlendiriyoruz. Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açıyoruz. Aralarına nişasta serperek üstüste koyuyoruz. En üste nişasta serpmiyoruz. Merdane yardımıyla büyütebildiğimiz kadar büyütüyoruz. Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapıyoruz. Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesiyoruz.

 Her bir parçayı yan yatırıp merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatıyoruz. Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdiriyoruz. 200 derecelik fırında kızartıyoruz. Şerbeti ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak. Soğuğa yakın ılık şerbet iyice soğumuş tatlının üzerine dökülecek. 4-5 saat sonra tatlımız servise hazır. Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?


    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil