20 Şubat 2015 Cuma

HELEZON KURABİYE



malzemeler:
125 gr yumuşak tereyağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
yarım paket vanilya
yaklaşık 2 buçuk su bardağı un

tüm malzemeler unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz. hamurun toparlanmayacak kadar yumuşak olmamasına dikkat ediyoruz. iki eşit parçaya ayırdığımız hamurun bir parçasına 2 buçuk yemek kaşığı kakao ekleyip homojen bir hale gelene kadar yoğuruyoruz. hamurun iki parçasını da merdane ile tabak büyüklüğünde açıp, sade ve kakaolu hamurları üst üste koyup biraz daha açıyoruz. açma aşamasında hamurdan parçalar kopuyorsa üzerine streç film serip onun üstünden merdaneyi geçirebiliriz. 2-3 mm kalınlığında açtığımız hamuru dikkatlice rulo yapıp streç filmle sarıp buzlukta 20 dakika bekletiyoruz. dinlenen rulomuzdan yaklaşık birer santim kalınlığında daireler kesip, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yan yatırıyoruz. 170 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, mükemmel görünüyor, bu akşam denemeyi düşünüyorum :)

    YanıtlaSil