125 gr margarin
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağından bir parmak eksik yoğurt
kabartma tozu, tuz, un
harcı için:
4 orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su abrdağı süt
üzerine galeta unu
patatesler haşlanıp ezilir. un tereyağında kavrulup süt eklenerek beşamel sos yapılır ve ezilmiş patateslerin üzerine dökülüp karıştırılır.
hamurun malzemeleri yoğrulup bezelere ayrılır. içine harcı koyup yuvarlanır ve galetaya bulayarak tepsiye dizilir. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. lezzetinden çatlayan patlayan poğaçalar elde edilir :) afiyet olsun
ya ben burda margarin bulamiorum, onun yerine tereyag veya siviyagin miktarini artirarak ta yapsam olur mu, yoxa deneme sansimi tamamen mi kaybettim? hacer
YanıtlaSilolur tabi ki... margarin yerine 125 gr tereyağ koyabilirsin hacercim.. mutfakta çareler tükenmez :)
YanıtlaSilarayip margarin bulup bunu da yaptim bugun:) hamuru cok guzel tuttu, cok ta lezzetli oldu, catladi patladi gitti yani:)
YanıtlaSilacaba farkli iclerle de deneyebilir mym:)
oooh ellerine sağlık canım :) deneyebilirsin tabi.. mesela bence bu içli köfte içi gibi biraz bulgurlu kıymalı cevizli falan bi harçla da süper olabilir.. denemesi bedava ;)
YanıtlaSil