malzemeler:
16 yaprak baklava hamuru
150 gr tereyağ
çiğ kadayıf
öğütülmüş fındık
şerbeti için:
3 su abrdağı şeker
2-5 su bardağı su
hazır baklava hamurlarını ikişer ikişer tezgaha alıp üzerine pasta fırçası yardımıyla eritişmiş tereyağı sürüyoruz. tel tel ayırdığımız yaş kadayıfı baklava hamurlarının her yerine gelecek şekilde yayıyor ve önümüzde gelen kısa kenarına bir sıra halinde fındık serip rulo sarıyoruz. her biri yaklaşık 4er cm olacak şekilde altı parçaya böldüğümüz yufkalar tepsiye dizilir. sonunda kalan yağ da üzerine sürülüp 170 derece fırında pişirilir. afiyet olsun :)
gece gece böyle tarifler ekleme yiierum! =))
YanıtlaSilPeki şaka bir yana. mesela ben bunu kadayıfsız yapsam. yani sadece ceviz koysam içine olmamı??
:)) olur olma mı.. ama kadayıf şerbetin ve yağın ağırlığını alıyo ve daha bi çıtır çıtır olmasını sağlıyo.. sadece baklava hamurunu cevize sarıp büzüştürüp falan çok tatlı yaptık zamanında. ama hiç biri bunun kadar lezzetli olmadı. bu modeli bi kere yiyen muhakkak tarifini istedi ve/ya tekrar tekrar yapmamızı istedi. bence bu şekilde de denemelisiniz.
YanıtlaSilbi de fındık-ceviz tercihi tamamen zevk meselesi.. pekala cevizle de olabilir. biz ailecek fındık taraftarıyız sadece. nispeten hafif olması münasebetiylen :)
YanıtlaSilYa şimdi şöyle bir durum var. Biz Hataylı olduğumuz için kadayıf denince akla sadece künefe gelir :-D Başka birşeye hiç düşünemem. ama evet neden olmasın. çıtır çıtır oluyomuş. denemeye değer yani.
YanıtlaSilAyrıca teşekkür ettim ;))
burda hatayın künefesini bulmak ne mümkün.. sırf onun için bile hataya gelinir :)
YanıtlaSilmuhteşem...hemen deniycem
YanıtlaSilşerbet sıcakmı soğukmu dökülecek?
YanıtlaSilfırından çıkardığımızdaki o ilk sıcağı geçince yani takriben bi on dakika falan sonra ılık şerbeti dökülecek
YanıtlaSil