malzemeler:
5 adet yufka
100 gr tereyağ
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
harcı için:
250 gr kıyma
2 adet domates
1 adet yeşil biber
tuz, karabiber
üzerine:
yoğurt
salçalı sos
tek kat yufka tezgaha serilir. üzeri fırça ile yağlanarak dört parçaya bölünür. kenarlarına ince ince doğranmış biberler ile küçücük küp şeklinde doğranmış domatesli kıymalı harç koyularak rulo sarılıp kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilir. birbirlerine yaslı şekilde bir tepsiye dizilerek üzerlerine iki su bardağı kadar su gezdirilip bir kapak kapatılarak en az yarım saat kadar suyunu çekmesi beklenir. suyu çeken börekler fırın tepsisine alınarak 180 derecede pişirilir. fırından çıkarılan börekler yoğurt ve salçalı sos ile servis edilir. afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder