malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
vanilya
50 gr margarin
çokokrem
3-4 su bardağı hindistancevizi
fındık
şeker ile un tencerede karıştırılıp içine süt eklenerek muhallebi kıvamında pişirilir. katılaşınca vanilya ve margarini de içine katıp bir dakika kaynatılır ve beş dakika kadar mikser ile çırpılır. ıslatılan borcama krema dökülerek tercihen bir gece, o kadar zamanımız yoksa en az üç dört saat buzdolabında üzeri streç folyo ile sarılarak bekletilir.
ele bir avuç hindistan cevizi alınır. dikdörtgen parçalara bölünen krema hindistancevizinin üzerine koyulur. ipucu veriyorum: kremanın yapışkan yeri ters çevirmeden, alt katta kalacak şekilde ele alınır. üzerine bir çay kaşığı çikolata üzerine de fındık koyulur. bohça gibi kapatılıp hindistancevizi yardımıyla düzeltilerek top haline getirilir. süper olur :) afiyet olsun..
Sahiden sürpriz bir lokumdu. Yiyenler bayıldı tarifini bile verdim. Biraz uğraştırsa da mutlu sona ulaşınca bütün yorgunluğuna değiyor insanın. Teşekkürler
YanıtlaSil