5 Mayıs 2011 Perşembe

MAYALI AÇMA


malzemeler:
1 büyük fincan (kup) ılık süt
1 büyük fincan ılık su
1 büyük fincan sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker, tuz
yaklaşık 6-7 büyük fincan un
içine sürmek için 1 paket yumuşak margarin

iç harcı:
2 domates
3-4 yeşil biber
100 gr kaşar peyniri

üzerine:
yumurta sarısı
haşhaş
hamur yoğrulup 6 bezeye ayrılır. her biri merdane ile açılır. margarin de altı parçaya ayrılıp her açılan bezeye birer parçası sürülür. hamur şekilde görüldüğü gibi katlanır. tüm bezelerin yağlanması bitince ilk katladığımız bezeden başlayarak 20-25 cm çapında açılır. dörde kesilen hamura içinin malzemeleri koyulup sarılır. tepsiye dizilen poğaçalar üzerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş serpilir ve 190 derece fırında pişirilir. afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. mayalanma süresi yok mu züleyha bunun?

    YanıtlaSil
  2. sevgili adsız kimsin sen :)
    mayalanma süresi şekil verildikten sonra tepside aşağı yukarı yarım saat

    YanıtlaSil