30 Nisan 2011 Cumartesi

BEŞAMELLİ POĞAÇA


malzemeler:
125 gr margarin
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağından bir parmak eksik yoğurt
kabartma tozu, tuz, un

harcı için:
4 orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su abrdağı süt

üzerine galeta unu

patatesler haşlanıp ezilir. un tereyağında kavrulup süt eklenerek beşamel sos yapılır ve ezilmiş patateslerin üzerine dökülüp karıştırılır.
hamurun malzemeleri yoğrulup bezelere ayrılır. içine harcı koyup yuvarlanır ve galetaya bulayarak tepsiye dizilir. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. lezzetinden çatlayan patlayan poğaçalar elde edilir :) afiyet olsun

4 yorum:

  1. ya ben burda margarin bulamiorum, onun yerine tereyag veya siviyagin miktarini artirarak ta yapsam olur mu, yoxa deneme sansimi tamamen mi kaybettim? hacer

    YanıtlaSil
  2. olur tabi ki... margarin yerine 125 gr tereyağ koyabilirsin hacercim.. mutfakta çareler tükenmez :)

    YanıtlaSil
  3. arayip margarin bulup bunu da yaptim bugun:) hamuru cok guzel tuttu, cok ta lezzetli oldu, catladi patladi gitti yani:)
    acaba farkli iclerle de deneyebilir mym:)

    YanıtlaSil
  4. oooh ellerine sağlık canım :) deneyebilirsin tabi.. mesela bence bu içli köfte içi gibi biraz bulgurlu kıymalı cevizli falan bi harçla da süper olabilir.. denemesi bedava ;)

    YanıtlaSil