27 Nisan 2011 Çarşamba

ISPANAKLI PUF PASTA

karşınızdaki tarif, yapımında genelde kakaolu pastaban tercih edilen puf pastaların, hem pastasının evde yapılmış olması hem de kakaolu pastadan farklı bir görüntü ve lezzet arayışı ile karşınıza çıkan ıspanaklı keki puf pastaya dönüştürme çabasıdır :)
keki için:
4yumurta
3 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ıspanak (rondoda tamamen parçalanmış)
1 çaybardağı limonsuyu (yarısı limon yarısı su)
kabartma tozu, un

iç malzemleri:
1 paket kremşanti ya da creme'ole
1 su abrdağı süt
çilek, kivi, muz... (arzuya göre)

yumurta ile şeker iyice çırpıldıktan sonra kalan malzemeler eklenir ve hazırlanan kek hamuru fırın tepsisine dökülüp 170 derecede 15-20 dakika pişirilir. (bir parmak kalınlığında ince bir kek olacağı için normal kek süresi kadar beklenmeyecek.) fırından çıkarılan kekten, biraz soğuduktan sonra, küçük boy su bardağı ile yuvarlak parçalar çıkarılır. geriye kalan şekilsiz parçalar rondoda un haline getirilir.
sütle çıprılan kremşantinin içine doğranan meyveler eklenir. bardakla kesilen keklerin üzerine bir kaşık meyveli harçtan koyulur. kekten elde edilen unla üzeri kapatılır ve düzeltilerek şekil verilir. ben üzerine glazür cake icing kullandım ve üzerine yeşil fıstık serptim. tercih sizin :) afiyet olsun..

2 yorum:

  1. ben bunu haftasonu yaptııım :) ve acayip güzel oldu, süper ötesi oldu. ben ıspanaklı yapmadım normal yaptım ama en sevdiğim tatlılardan biri artık canım benim ellerine sağlık.
    ayrıca çok da hafif bi tarifmiş, tam yazlık :)

    YanıtlaSil
  2. aifyet bal şeker ossun :)

    YanıtlaSil