31 Ağustos 2011 Çarşamba

ŞEFTALİLİ ETİMEK TATLISI

malzemeler:
1 paket etimek
2 su bardağı şeftali suyu

kreması için:
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
2 yemek kaşığı labne
damlasakızı

üzerine:
4 adet şeftali
1 su bardağı şeker
etimekler borcama dizilip şeftalisuyu ile ıslatılır. krema pişirilip labnesi eklenerek iyice karıştırılır ve sıcakken etimeklerin üzerine dökülüp soğuması beklenir. yatay kesilip çekirdekleri çıkarılan şeftaliler bir tavaya dizilir ve üzerlerine şeker dökülerek pişirilmeye bırakılır. şekerler iyice karamelize olduktan sonra soğuyan kremanın üzerine alınarak servis yapılır. afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder