22 Şubat 2012 Çarşamba

HAŞHAŞLI KEK


nam-ı diğer bitli kek :)
malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı siyah haşhaş
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un (tepeleme)
kabartma tozu

şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su

kreması için:
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket çiğ krema

ilk etapta şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır. bir kapta yumurtalar şekerle iyice çırpıldıktan sonra sırayla diğer malzemeler de eklenip kek hamuru oluşturulur. hafif yağlanmış cam fırın kabında pişirilen kekin üzerine, (fırından çıkarıldıktan sonra ilk sıcaklığı gidince) soğutulmuş şerbet dökülür. kek fırında iken un, şeker ve süt bir tencerede yumuşak bir krema olacak şekilde pişirilir. ocaktan alınınca çiğ kreması eklenip 10-15 dakika kadar mikserle çırpılır ve şerbetli kekin üzerine yayılır. tamamen soğuduğunda üzerini streç folyo ile kapatıp buzdolabında bir gün bile bekletebilirsiniz. tadında herhangi bir değişiklik olmaz. afiyet olsun :)

5 yorum:

  1. mrb sıtenızı cok begendım tarıflerınızı denemeye calısıyorum sonuclar gayet guzel:) sorum su olucak bu verılen olculer buyuk boy dıkdortgen bır borcam ıcınmı yoksa kare borcam ıcınmı bılgılendırırsenız sevınırım tesekkur ederım kolay gelsın:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler.. ölçüler büyük boy dikdörtgen borcam için. afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlıkk:))Bir arkadaşımda yemiştim ve çok beğenipte tarifini almayı unutmuştum:))Deneyeceğim ilk fırsatta:))

    YanıtlaSil
  4. oncelıkle tesekkur ederım boyle guzel bır tarıfı bızımle paylastıgınız ıcın:) kekınızı denedım cok guzel oldu ama mutfagın bıraz acemısı oldugum ıcın sıze bırkac sey sormak ıstıorum:) benım kekım cok kabarmadı bırparmaktan bıraz fazla acaba nerde hata yaptım gercı cok cırpmadım, bırde serbetın kalınlıgı nekadar olucak, kaynamaya cıkınca ocaktan alıcakmıyız ,, tesekkur ederım:)

    YanıtlaSil
  5. Selamlar.. bu kek oyle pandispanya gibi cok kabaran bi kek degil zaten ama gercekten az kabardiysa cirpmayla da alakali olabilir ununuzla da.. serbet ne cok sulu ne cok yogun olacak. Orta karar yani ;) kolay gelsin..

    YanıtlaSil