21 Eylül 2012 Cuma

ZİRON


malzemeler:

2 adet yufka
kızartmak için sıvıyağ
1 adet soğan
200 gr kıyma
maydanoz
domates salçası
karabiber, tuz, kimyon
üzeri için sarımsaklı yoğurt

yufkalar ikişer parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. içi boş rulolar yapılır. uç kısımları hafifce ıslatılarak yapıştırılır. başka bir tavada incecik küpler halinde doğranmış soğan tereyağ ile kavrulur. üzerine kıyma eklenip iyice pişirilince salça ve baharatları eklenip ocaktan alınır. rulo yufkalar bol sıvıyağda kızartılarak servis tabağına koyulur. üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş kıyma dökülerek servis yapılır. afiyet olsun :)



1 yorum:

  1. Of, bundan acil yemem lazım! Dışarıda satılıyor mudur acaba? Hayat memat meselesi diyorum, gülmeyin lütfen!

    YanıtlaSil