17 Kasım 2013 Pazar

HAVUÇLU CEZERYE

malzemeler
5-6 adet havuç
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı su
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı ceviz
üzeri için hindistan cevizi

İnce ince rendelenen havuçlar su ve şekerle iyice çekene kadar pişirilir. robottan geçirilen bisküviler ve çekilmiş cevizler havuçlarla karıştırıp yoğrulur. arzu edilen büyüklükte toplar yapılır ve hindistan cevizine bulanarak servis edilir. afiyet olsun :)

not: fotoğrafta da görüldüğü üzere ben hepsini cevizli yapmadım. havuçlu hamuru dört parçaya ayırdım. bir kısmının içine damla çikolata üzerine kakao, bir kısmının içine iri fındık dışına ince çekilmiş fındık, bir kısmının içine çam fıstığı kırıkları üzerine çekilmiş fıstık, kalanını da cevizli yaptım.

1 yorum:

  1. Merhabalar,
    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil