31 Temmuz 2014 Perşembe

ISPANAKLI ZİRON / SİRON


malzemeler:
2 adet yufka
1 su bardağı süt
100 gr tereyağ

1 adet soğan
yarım kilo ıspanak
baharat

1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
pulbiber, tereyağ

öncelikle soğanlar ince ince kıyılarak sıvıyağda iyice yumuşayana kadar pişirilir. üzerine güzelce yıkanmış ve doğranmış ıspanaklar eklenerek sotelenir ve iç harcımız damak tadınıza göre baharatlanarak böylece soğumaya bırakılır. bu arada yufkalar ikiye bölünerek dört parça yufka elde edilir. her bir parça, süt ve tereyağ eritilerek hazırlanmış karışımla soslanır ve düz kenarına uzunca iç harç eklenerek rulo şeklinde sarılır. elde ettiğimiz rulo yaklaşık üçer santim uzunluğunda dilimlere ayrılıp fotoğrafta görüldüğü gibi dik olarak fırın kabına yerleştirilir. tüm yufkalara aynı işlem uygulanınca kalan harcı hepsinin üzerine dökebiliriz. 200 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirdiğimiz sironumuzun ilk sıcaklığı çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküp en üstüne de biberli kızdırılmış tereyağını gezdirerek nefis ve bir o kadar da hafif ıspanaklı sironumuzu servise hazır hale getiriyoruz. afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Bu tarif tam benlik:) Ispanağa da kıtır yufkaya da bayılırım

    YanıtlaSil