7 Ağustos 2014 Perşembe

KREP KANEPE


 malzemeler:
2 yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
aldığı kadar su
tuz
sıvıyağ

harcı için:
çemen
labne / krem peynir
sarımsaklı süzme yoğurt ya da dilediğiniz soslarla çeşitlendirilebilir

malzemeler boza kıvamına gelecek şekilde çırpılıp hazırlanır. birer kepçe alarak kızdırılmış tavada önlü arkalı incecik krepler elde edecek şekilde pişirilir. iyice soğuyan kreplerin içine dilediğiniz harçtan sürülür. üzerine tercihe göre közlenmiş kırmızı biber ya da ince sosis dilimleri ya da haşlanmış havuç dilimleri bir sıra serilerek rulo yapılır. ikişer parmak kalınlığında dilimlenen rulolar kaşar peyniri, kornişon turşu ve biberli zeytinle süslenerek servise hazır hale getirilir. afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder