125 gr margarin
1 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt (sulu tarafından)
1 su bardağı mısır nişastası
kabartma tozu, tuz, un
harcı için:
beyaz peynir, maydanoz
üzerine:
yumurta sarısı
malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yoğrulur. mandalina büyüklüğünde bezeler alıp (bu ölçüden 16-17 beze çıkıyor) içlerine peynir harcı koyulur ve yuvarlanır. üzerine yumurta sarısı sürüp 160 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirilir. kıyır kıyır enfes poğaçanız servise hazır. afiyet olsun :)
Yanında iyi demlenmiş bir bardak çayla nasılda güzel olur ama..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
ben demin ilk kez yaptım çok hoşuma gitti acaba mayayla yuğurulsa nasıl olur acaba diyorum kendi kendime bir de tavsiyem olacak yumurta akını çöpe atmak yerine peynire katıyorum çok da güzel oluyor
YanıtlaSilafiyet olsun hayat cafe...
YanıtlaSilhaklısınız sevgili adsız :) yumurta akı hususunda benim de tercihim genelde o yönde olur ama belirtmemişim. büyük eksiklik.. mayalı alternatifine gelince.. onlar daha yumuşak poğaçalar bu ise nişasta yardımıyla daha kıyır kıyır oluyor. tabi denebilir.. belki bundan daha güzel olacak kim bilir
ellerıne sağlık canım harıka olmus
YanıtlaSil