2 Ekim 2011 Pazar

NİŞASTALI POĞAÇA


malzemeler: 
125 gr margarin
1 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt (sulu tarafından)
1 su bardağı mısır nişastası
kabartma tozu, tuz, un

harcı için:
beyaz peynir, maydanoz

üzerine:
yumurta sarısı

malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yoğrulur. mandalina büyüklüğünde bezeler alıp (bu ölçüden 16-17 beze çıkıyor) içlerine peynir harcı koyulur ve yuvarlanır. üzerine yumurta sarısı sürüp 160 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirilir. kıyır kıyır enfes poğaçanız servise hazır. afiyet olsun :)

4 yorum:

  1. Yanında iyi demlenmiş bir bardak çayla nasılda güzel olur ama..:))
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ben demin ilk kez yaptım çok hoşuma gitti acaba mayayla yuğurulsa nasıl olur acaba diyorum kendi kendime bir de tavsiyem olacak yumurta akını çöpe atmak yerine peynire katıyorum çok da güzel oluyor

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun hayat cafe...

    haklısınız sevgili adsız :) yumurta akı hususunda benim de tercihim genelde o yönde olur ama belirtmemişim. büyük eksiklik.. mayalı alternatifine gelince.. onlar daha yumuşak poğaçalar bu ise nişasta yardımıyla daha kıyır kıyır oluyor. tabi denebilir.. belki bundan daha güzel olacak kim bilir

    YanıtlaSil
  4. ellerıne sağlık canım harıka olmus

    YanıtlaSil