malzemeler:
200 gr fındık kırığı
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Şerbeti için:1
lt süt
2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
karıştırma kabına kırılır ve üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt eklenir.
Eritilmiş 1 çay bardağı tereyağının içine biraz da sıvıyağ eklenerek
malzemelerin üzerine dökülür. Ilık su, kabartma tozu ve bir fiske tuz
da eklenir ve yavaş yavaş karıştırılmaya başlanır. Kulak memesi
kıvamında bir hamur elde edene kadar un eklenerek iyice yoğrulur. Kıvama
gelen hamurdan 20 tane beze yapılır ve üzeri kapatılarak yaklaşık 30
dakika dinlendirilir. 2 yemek kaşığı tereyağı daha eritilir ve tepsinin
zemini yağlanır. 10 adet beze nişasta serpilen zeminde ince ince açılır
ve tezgahın üzerine araları tereyağı ile yağlanarak serilir. Böreğin ilk katı
hazırlanmış olur. Kırık fındıklar bu kata serpilir. Kalan 10
beze de açılarak elde edilen yufkalar yine araları yağlanıpüzerine
alınır ve böreğin ikinci katı oluşturulur. Su bardağının ağız kısmı ile
börek daire şeklinde kesilip tepsiye alınır. Arzuya göre kare dilimlere de
ayrılabillir. 5 yemek kaşığı daha tereyağı eritilip köpüğü alındıktan
sonra böreğin üzerine dökülür. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında
üzeri kızarana kadar pişirilir.Şerbeti için; 1 litre süt tencereye
alınır ve üzerine şeker ilave edilerek kaynayana kadar pişirilir.Börek ılıkken, biraz daha sıcak olan sütlü şerbeti dökülür. baklava ile güllaç arası çok hoş bir lezzet elde edilir. Afiyet olsun :)
Bundan istiyorummmmmmm :))
YanıtlaSil