14 Nisan 2012 Cumartesi

KAŞARLI BALIK


haftasonu demek.. balık günü demek.. :)
4 kişilik yemek için
malzemeler:
1 kilo somon / levrek / çipura gibi fırın balığı
4 adet orta boy domates
2 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
soğanlar ince ince doğranıp iki kaşık sıvıyağda çevrilir. içine ince doğranmış yeşil bibeler ve rendelenmiş domatesler eklenip sarımsak da doğranarak iyice kaynayınca ocaktan alınır. fırın kabına bir kepçe kadar koyulan sosun üzerine fileto şeklinde hazırlanmış ve tuzlanmış balıklar dizilip kalan sos üzerine yayılır. 180 derece fırında üzerleri biraz kızaracak kadar pişirilir ve fırından çıkarılmadan iki dakika önce kaşar peynirleri üzerine serilir. sıcak servis yapılır. afiyet olsun :)

3 yorum:

  1. BLOĞUNUZ ÇOK GÜZEL ÇOK BEĞENDİM

    YanıtlaSil
  2. merhaba;

    size ulaşabilmemiz için bir mail adresi verebilir misiniz?

    admin@tarifleri.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iletişim için mubtedi34@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz.

      Sil