14 Aralık 2012 Cuma

UNLU BÖREK


malzemeler:
4 adet yufka
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı su
mısır unu ya da buğday unu
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
iç harcını dilediğiniz gibi yapabilirsiniz: peynirli, patatesli, mercimekli, pırasalı..

bir adet yufka masaya serilir. üzerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı ve su karışımından sürülür. üzerine elek yardımıyla un serpilir. ikinci kat yufka için de aynı işlem yapıldıktan sonra yufkalar dört kenarından biraz içine doğru katlanır ve katlanan yerler de yağlanıp unlanır. uzun kenarına iç harcı koyulup rulo şeklinde sarılıp dilimlenir. yumurtaları sürülüp fırına verilir. sonuç: elde açılmış gibi çıtttır çıtır sıcacık börekler... afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder