28 Ocak 2013 Pazartesi

ÇITIR BÖREK


malzemeler

6 yufka
1 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke

iç malzemesi için;
4-5 haşlanmış patates
1 orta boy soğan (rendelenecek)
2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ (soğanları kavurmak için)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kuru nane
1,5 çay kaşığı tuz

 un sıvıyağ ve sirke karıştırılarak sos yapılır. masaya serdiğimiz yufkanın üzerine fırça ile iyice yayılır. ikinci kat da üzerine serilerek soslanan yufkalar oniki üçgen parçaya ayrılır. iç malzemesi koyularak sarılır, yumurta sarısı sürülür ve 190 derece fırında pişirilir.
tarif için melda'ya teşekkürlerimizle..;) afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder