25 Şubat 2013 Pazartesi

MOZAİK PASTA

malzemeler:
125 gr. tereyağ
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
2 paket sade petibör bisküvi
1 su bardağı ceviz
2 çorba kaşığı kakao

ganaj için:
100 gr. krema
100 gr. bitter çikolata

süslemek için:
fıstık

Derin bir tencerede tereyağ ve şekeri eritin. Sütü, kakaoyu ve iri parçalara bölünmüş cevizi, ekleyip, karıştırın. Bisküvileri büyük parçalara bölün. Ben evdeki cicibebe ve finger bisküvileri kullandım kendinizi petibörle şartlandırmayın ;) Karışıma ekleyip, yavaşça karıştırın. Karışımı streç flim serili bir kalıba dökün. 2-3 saat buzlukta bekletin. Servis tabağına ters çevirerek alın. ayrı bir tencereye kremayı alın. Kısık ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Parçalara bölünmüş çikolatayı içine atıp, karıştırak erimesini sağlayın. Oda sıcaklığına gelince pastanın üzerine dökün. Fıstık ile süsleyin. Fotoğrafta rengi çok açık çıkmış ama biraz daha koyu bir rengi var görüntü yanıltmasın. Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. MMımm..nefis olur..favori pastalarımdan biri...ellerinize sağlık..resimmde süperr..

    YanıtlaSil