25 Ağustos 2014 Pazartesi

EKMEK ÜSTÜ LEZZETLER

ETİMEKTE BROKOLİ SALATASI 

malzemeler:
1 adet küçük boy brokoli
1 parça haşlanmış tavuk göğsü
1 adet közlenmiş kırmızı biber
4-5 adet kornişon turşu
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 adet haşlanmış havuç
1 kase süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
tuz
fesleğen
Haşlanıp didiklenmiş tavuklar, sapları biraz yumuşayana kadar haşlanmış ve rondodan geçirilmiş brokoliler, aynı boyutlarda küp küp doğranmış, havuçlar, kornişonlar, kırmızı biberler ile mısır bir kaba alınır. üzerine yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsaktan oluşan sos dökülüp, damak tadınıza göre baharatlandıktan sonra iyice karıştırılarak kızarmış ekmeklerin ya da etimeklerin üzerinde servis edilir.


ETİMEKTE PATLICAN SALATASI
malzemeler:
közlenmiş patlıcan
maydanoz
dereotu
reyhan
zeytinyağı
yarım limon suyu
tuz
sumak
Labne peyniri ya da süzme yoğurt sürülmüş kızarmış ekmeklerin üzerine yeşilliklerle harmanlanmış közlenmiş patlıcanlar yerleştirilerek servis edilir. dilerseniz salatanın malzemelerini közlenmiş kırmızı biber, mısır, turşu gibi malzemelerle de zenginleştirebilirsiniz.



2 yorum: