13 Mayıs 2011 Cuma

RULOKATLI PASTA

malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt

1 paket çikolata sosu
2 su bardağı süt

3 büyük paket rulokat
1 adet muz
yeşil fıstık
kakaolu bisküvi
un, şeker ve süt ile krema pişirilip mikserle on dakika kadar çırpılır. 1 yemek kaşığı kadar alınıp rulokatların birbirlerine yapıştırılması için kullanılmak üzere bir tabağa koyulur. rulokatlar, tabanı çıkarılarak pastanın koyulacağı tepsiye oturtulan kelepçeli kek kalıbının duvarlarına yerleştirilir. incecik ufalanan kakaolu bisküviler tabana serpilip, iyice soğuyan krema kalıbın içine dökülür. üzerlerine muz dilimleri doğranır ve pişirilen ve çırparak soğutulan çikolata sosu yayılır. kalan rulokatlar ufalanarak pastanın süslemesinde kullanılır. bir gece buzdolabına bekletildikten sonra kelepçeden çıkarılarak servis edilir. afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder