bulduğunuz en lezzetli yaz domateslerini robottan/rendeden/blenderdan geçirerek biraz sıvıyağ ve tuz ile iyice pişene kadar kaynatıp kavanozlara sıcakken kapatın ve kavanozları ters çevirip serin ve tercihen karanlık bir ortamda bekletin. ister fırın yemeklerine domates sosu, ister kışın ortasında lezzetli bir melemen.. tercih sizin:)
işte eeenn sevdiğim: kırmızı biber... :) o kadar çok şekle giriyor ki...
1. yıkanıp olduğu gibi fırın tepsisine koyularak 250 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirilip soğuyunca kabukları soyulur ve poşetlenerek buzluğa atılır. sirkeli, sarımsaklı, zeytinyağlı bir sosla artık harika salatalar buzu çözülmesi kadar uzakta ;)
2. yıkanmış biberler dörde bölünerek jülyen doğranır ve yemeklerde, pizzalarda, salatalarda; küp küp doğranarak pilavlarda kullanılmak üzere poşetlenip buzluğa atılır.
3. 15-20 adet rendelenmiş ortaboy domates biraz sıvıyağ ile büyükçe bir tencerede pişirilir. iki santimlik kareler halinde kesilen kırmızıbiberler ile serçe parmak kalınlığında kesilmiş patlıcanlar, yeşil biberler, rendelenmiş havuçlar ve sarımsaklar eklenir. sirkesi ve tuzu da katılıp iyice harmanlanınca sıcaklığını kaybetmeden yarım kiloluk kavanozlara doldurulur ve kapakları sıkıca kapatılır. kavanozlar ters çevrilip kaldırılır. kahvaltılık olarak da tercih edilebilen bu turşunun asıl mekanı ikindi çayı masalarıdır.:) enfessss..
patlıcanlar uzun uzun doğranıp beş dakika kadar haşlanır ve süzülüp soğutulduktan sonra buzluk poşetlerine koyulup buzluğa atılır. istediğiniz zaman çıkarıp buzu çözüldükten sonra biraz tuz ve mısırunu ile harmanlayıp az sıvıyağ ile tavada balık gibi kızartılarak sıcak servis yapılır.
taze fasulyenin taneleri de yıkanıp süzüldükten sonra buzluk poşetlerine
birer yemeklik koyulup buzlukta yerini alır. böylece, annemin "en büyük
kurtarıcım" dediği, -kuru fasulye gibi önceden suda bekletmeye gerek
kalmadan- oldukça leziz bu fasulye yemeğini çok pratik bir şekilde
yapabilirsiniz.
bi de burda turşu var.. kaçırmayın ;)
afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder