malzemeler:
6 adet yufka
2 küçük paket çiğ krema
300 gr tavuk göğsü
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı köri
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
harcı için:
150 gr tereyağ
2 şişe madensuyu
üzerine:
galeta unu
canım mandalina'mdan uzuuun zaman önce aldığım harika bir börek tarifi nihayet sizlerle..:)
haşlanmış tavuklar çok ince olmayacak şekilde didiklenir. sıvıyağda biraz sotelenerek baharatları ve soyasosu eklenir. iyice karıştırınca kreması eklenir. kısık ateşte biraz daha pişirmeye devam edilir. krema eklendikten sonra iki dakikadan fazla pişirilmemeli zira krema kesilebilir.
eritilmiş tereyağına madensuları eklenir. Yufkaların biri masaya serilir, üstüne sodalı tereyağlı karışımdan sürülür ve hemen üstüne ikinci yufka yayılır. paçanga böreği yapar gibi ister sekize ister onikiye bölünür ve geniş yerlerine tavuklu içten koyup geniş geniş sarılır. Sarılan börekler önce sodalı tereyağlı karışıma iyice batırılır, sonra etrafı galeta ununa bulanır. kalan iyufkalara da aynı işlemler yapılır. Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir, 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirilir. galeta unu sebebiyle hemen kızarmış gibi görülebilir aldanmayın :) yufkanın iyice kızarmasını bekleyin. afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder