26 Mayıs 2011 Perşembe

BROWNİ


malzemeler:
2 çay bardağı şeker
2 yumurta
80 gr bitter çikolata
100 gr tereyağ
1 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 fiske tuz
kabartma tozu
1/2 bardak ceviz

sosu için:
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı süt ya da su

tereyağ küçük bir tencerede eritilip üzerine çikolatalar katılıp kısık ateşte karıştırılır. ayrı bir kapta yumurtalar şekerle iyice çırpılıp yağda eritilmiş çikolatalar eklenip kalan malzemelerle harmanlanır. katıca bir kek hamuru elde edilir ve 25 cm çapında bir kalıpta soğuk fırına koyularak 175 derecede 20 dakika kadar pişirilir. fırından çıkardıktan sonra sosu ile servis edilir. afiyet olsun :)

4 yorum:

  1. ben bunu beceremedim ki:( yani lezzeti gercekten tam super oldu ama dilimlerken biraz dagilio, hic bu fotogtraftaki gb karizmatik bi browni deil.. neyse aramizda yabanci mi var, tadi guzel ya yetsin gari:)hacer

    YanıtlaSil
  2. çok sıcakken mi dilimledin hacer? biraz bekletseydin belki parçalanmazdı.. neyse lezzeti güzel olmuşsa afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. merhabalar sıtenızı yenı kesfettım emegınıze saglık hersey cok guzel gozukuyor.bır sorum olucak orto boy kare borcam uygunmudur brownı ıcın.sımdıden tesekkur ederım

    YanıtlaSil
  4. selamlar.. beğenmenize çok sevindim teşekkür ederim. orta boy kare borcam ideal bir seçim olur.. şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil