6 Mayıs 2011 Cuma

KAYMAKLI KETE

malzemeler:
1 büyük fincan ılık süt
1 büyük fincan ılık su
250 gr kaymak
1 paket yaş maya
tuz, şeker, un

yağlamak için:
150 gr tereyağ
50 gr margarin

iç harcı:
1 büyük fincan un
50 gr tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ

üzerine:
yağ
yumurta sarısı
malzemeler yoğrulur. meşhur kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. yarım saat mayalanması beklenir. mayalanan hamur 4 bezeye ayrılır. her beze yaklaşık 40- 50 cm çapında oklava ile açılır. 4-5 yemek kaşığı yağ ile yağlanıp. kavrulan un her tarafına serpilir ve rulo yapılıp kendi çevresinde dolandırarak sarılır. üzerlerine bastırılıp olabildiğince incelterek tepsiye koyulup üzerlerine yağ sürülür ve yarım saat kadar tepside tekrar mayalanması beklenir. yumurta sarısı sürülerek 190 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Denedim ve gerçekten inanılmaz lezzetli bir sonuç aldım. Tarifte margarin kullanılmış ben ise margarine katiyen karşı bir hanım olaraktan kullanmadım ve yine de çok harika oldu. Bu siteyi keşfedeli birkaç gün oldu. Tarifleriniz mükemmel. Her şey için ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil