28 Mayıs 2011 Cumartesi

KISIR


malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı su
5 yaprak marul
3 adet taze soğan
2 adet domates
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
yarım limon
3 yemek kaşığı nar ekşisi
5 yemek kaşığı zeytinyağı


köftelik / kısırlık ince bulgur, kapaklı bir kaba alınıp üzerine kaynamış su dökülerek yarım saat beklenir. salatalık malzemeler ince ince doğranarak bir kenara alınır. biraz zeytinyağı, tuz, domates ve biber salçası ile iyice yoğrulan bulgura baharatlar ve limonsuyu da eklenip yoğurmaya devam edilir. en sonunda yeşillikler ve domatesi de katılarak harmanlanan kısır üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi ile servise hazır... afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. hayatımda 2 kere kısır yapmayı denedim 1. si fiyaskoydu ama sizin tarifle yaptım mükemmel oldu öyle diyolar yani:)tarifleri yayınlamak kimin aklına geldiyse teşekkürler.artık ablamı eskisinden daha az arıyorumm:)

    YanıtlaSil
  2. seni burda görmek ne güzel nua :) afyet olsun canım.. ama sen yine de ablanı ara tabi sebep olmayalım şimdi ;)

    YanıtlaSil