15 Temmuz 2011 Cuma

HAŞHAŞLI ÇÖREK

 malzemeler:
 2 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı

harcı için:
1 çay bardağı ceviz
2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta akı

süt, yağ, tuz, şeker ve maya iyice karıştırılıp unla yoğrulur ve mayalanması için yarım saat kadar beklenir. merdane ile büyükçe açılıp içine haşhaşlı karışım sürülür. üzerine kırılmıl cevizler ilave edilip rulo sarılır. elde edilen rulo boylamasına ikiye kesilir. iki parçaya ayrılan rulo kesik yerleri üstte kalacak şekilde birbirine dolanarak örgü yapılır. yağlanmış tepsiye iki ucu birleştirilerek alınan hamurun üzerine biraz sıvıyağ ile karıştırılan yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında pişirilerek servis edilir. afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder