9 Temmuz 2011 Cumartesi

KABAKLI KAZANDİBİ

malzemeler:
4 adet ortaboy kabak
1 çay bardağı şeker
üç yemek kaşığı sıvıyağ
kreması için:
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
50 gr margarin

üzeri için:
hindistan cevizi
yeşil fıstık

un ve şeker sütle karıştırılarak pişirilir. kaynayınca margarini de ilave edilip iki dakika kadar daha karıştırdıktan sonra on dakika mikserle çırpılıp, tabanına hindistan cevizi yayılmış fırın tepsisine dökülüp soğutulur. tercihen bir gece buzdolabında bekletilir.
kabaklar, rendelenip şeker ile yağda iyice pişirildikten sonra blender ile püre haline getirilip soğutulur. (bizim kullandığımız kabaklar diğerlerine nisbeten beyaz oldukları için, daha yeşil bir görüntü elde edebilmek amacıyla, kabuklarını soymadan ve çekirdek kısımlarına inmeden, daha ziyade üst kısımlarını rendeledik.) 16 kare dilime ayrılan kremanın içine birer kaşık kabak püresi koyulup rulo yapılır. üzerini yeşil fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz. afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder