22 Mart 2016 Salı

COCOPOPS TATLISI

malzemeler:
7 adet metro çikolata
1 paket cocopops (250 gr )
1 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı süt
üzeri için: 80 gr. beyaz çikolata (benmari usulu eritilmiş)

Küçük küçük doğrayarak büyük bir tencerede altı kısık olarak erittiğimiz çikolataların içine tereyağ ve sütü ekleyerek çikolatalı cocopopslar ile iyice karıştırıyoruz. tencerenin altı hala kısık halde açıkken bir sufle kasenin içini suyla ıslattıktan sonra karışımdan bastırarak şekil verilebilir. hafifçe tepsiye vurarak kasenin içinden çıkarılacaktır. ben ise şekil verme esnasında cooking ring kullandım. kısa sürede donacağı için şekli bozulmayacaktır. soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ile süsleme yapılabilir. afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. harika bir görüntü sunum canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil