21 Mart 2016 Pazartesi

TOP BÖREK


malzemeler
3 adet yufka
1 adet soğan
200gr kıyma
baharat
1 paket çiğ krema

üzeri için
1 yumurta akı
galeta unu

üç adet yufka aralarına hiçbir şey sürmeden üst üste tezgaha koyulur. en üstteki yufkanın üzerine bir paket krema tümüyle sürülür. yufkalar önce dörde sonra da her bir parça altıya bölünerek ince uzun üçgenler elde edilir. geniş taraflarına koyulan kavrulmuş kıyma ile muska böreği sarar gibi yuvarlak hareketlerle börek sarılarak top haline getirilir. önce yumurta  akına sonra da galeta ununa batırılan börekler 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. dilerseniz bir gece buzlukta bekleterek de ertesi gün pişirip servis edebilirsiniz. bu şekilde börekler daha çıtır olacaktır. afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder