21 Mart 2016 Pazartesi

YULAFLI ELMALI KURABİYE



malzemeler:

tabanı için
2 paket yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağ

2-3 adet tatlı golden elma
tarçın

keki için
5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın

büyük dikdörtgen borcama bisküvileri ufalıyoruz. erittiğimiz tereyağını bisküvilerin üzerine döküp iyice yoğurarak yağı bisküvilere yediriyoruz. borcamın tabanına elde ettiğimiz karışımı düz bir şekilde bastırarak yayıyoruz. üzerine ince dilimlenmiş elmaları dizip tarçın serpiyoruz. elmaların üzerine kek hamurunu dökerek 180 derece fırına koyup pişiriyoruz. kek kabarınca fırını 150 dereceye düşürüp o şekilde pişirmeye devam ediyoruz. kek piştikten 10 -15 dakika sonra çay bardağı yardımıyla kesip yuvarlak parçalar elde ediyoruz. çıkardığımız kurabiyelerin üzerini pudra şekeri ile süsleyip servis ediyoruz. afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder