8 Temmuz 2011 Cuma

MISIR GEVREKLİ TRUF

malzemeler:
5 su bardağı mısır gevreği
5 paket ülker metro çikolata
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı tereyağ
1 avuç fındık
mısır gevrekleri ve kıyılmış fındıklar bir kaba alınır. benmari usulü eritilen tereyağ, bal ve metro çikolatalar üzerine dökülüp iyice karıştırılıp dilerseniz elle yuvarlayarak, dilerseniz de kahve fincanında bastırarak şekil verilip servis edilir. afiyet olsun :)

6 yorum:

  1. aştın sen vallahi aştın :)
    ya ama bir ricam var. tamam fotolar süper, anlatım süper, açıklayıcı. ama tadı hakkında da bilgi verir misin? mesela biraz sert ya da yumuşak, fazla şekerli, çıtır çıtır gibi birşeyler..

    YanıtlaSil
  2. tamam burdan başlayalım :) bu çıtır çıtır enfesss bi lezzet.. tek kötü tarafı bunları yerken kendini durduramıyo olman ;)tabi çikolatalı olması hasebiyle -fondü gibi- biyerden sonra tatlı komasına girebiliyosun :)

    YanıtlaSil
  3. bunu teee yıllar öncesinde denemiştim. sonra tarifi kaybettim. geçende aklıma geldi. iyiki yaptın mübtedi. eline sağlık. hemen kopyalayayım :P

    YanıtlaSil
  4. işe yaradığına sevindim :) afiyet olsun

    YanıtlaSil
  5. çukolatasız olmazmııııııııııııı

    YanıtlaSil